Żywienie uczniów od września 2022 r. - postępowanie zakupowe

Od 1 września, zgodnie z nowymi przepisami oświatowymi, szkoła ma obowiązek zapewnić uczniom jeden gorący posiłek dziennie oraz możliwość spożycia go w czasie pobytu w szkole. Do tej pory zadanie to nie było obligatoryjne, zatem nie każda placówka musiała dysponować szkolną stołówką. Konsekwencją nowych regulacji jest  obowiązek dyrektora związany z zawarciem umowy z wykonawcą dostaw lub usług oraz przeprowadzenie postępowania zakupowego. Jak oszacować wartość zamówienia, czym się różni zamówienie tożsame od podobnego, jak przygotować opis oferty – na te pytania odpowiadamy w tym artykule.

 


W artykule m.in.:

Sposoby realizacji obowiązku

Szacowanie wartości

Tożsamość i podobieństwo zamówienia

Wskazówki do opisu

Catering jako usługa społeczna

 

Dokumenty do tematu:

Wskazówki do opisu przedmiotu zamówienia - tabela

Jeśli jesteś subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły
zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Zapomniałeś hasła ?

kliknij tutaj

Zostań subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły

ZOBACZ OFERTĘ