Żywienie uczniów od września 2022 r. - postępowanie zakupowe
Od 1 września, zgodnie z nowymi przepisami oświatowymi, szkoła ma obowiązek zapewnić uczniom jeden gorący posiłek dziennie oraz możliwość spożycia go w czasie pobytu w szkole. Do tej pory zadanie to nie było obligatoryjne, zatem nie każda placówka musiała dysponować szkolną stołówką. Konsekwencją nowych regulacji jest obowiązek dyrektora związany z zawarciem umowy z wykonawcą dostaw lub usług oraz przeprowadzenie postępowania zakupowego. Jak oszacować wartość zamówienia, czym się różni zamówienie tożsame od podobnego, jak przygotować opis oferty – na te pytania odpowiadamy w tym artykule.
W artykule m.in.:
Sposoby realizacji obowiązku
Szacowanie wartości
Tożsamość i podobieństwo zamówienia
Wskazówki do opisu
Catering jako usługa społeczna
Dokumenty do tematu:
Wskazówki do opisu przedmiotu zamówienia - tabela
Jeśli jesteś subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły
zaloguj się
Zapomniałeś hasła ?
Zostań subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły